Kevytyrittäjyys – loistava tapa testata liikeideaa

Helppo ja riskitön startti yrittäjyyteen

Helppo ja riskitön startti yrittäjyyteen

Kevytyrittäjyys on loistava tapa testata riskittä omia siipiä yrittäjänä. Kevytyrittäjän ei tarvitse jonotella PRH:ssa täyttämässä perustamispapereita, maksaa rekisteröintimaksuja ja odottaa sitten mahdollisesti viikkokausia oman y-tunnuksen saamista. Toiminnan kevytyrittäjänä voi aloittaa heti ja täysin ilmaiseksi. Mitään vastuita ei synny vaikka rekisteröityisikin kevytyrittäjäksi. Jos ei laskutettavia tuloja synny – ei synny myöskään kustannuksia.
Lue lisää »

Yritystoimintaa voi rauhassa harjoitella ja oppia myymään sekä markkinoimaan omia palveluitaan. Toiminnan ei myöskään ole pakko olla kokopäiväistä tai jatkuvaa. Kevytyrittäjänä voi työskennellä omaan tahtiin ja juuri niin paljon tai vähän kuin haluaa. Kevytyrittäjyys mahdollistaa yrittäjän kaltaisen toimintamahdollisuuden, mutta täysin ilman velkaantumis- tai konkurssiriskiä.

Kerrytä osaamista ja asiakkaita kevytyrittäjänä

Pitkällä tähtäimellä menestyminen on kiinni siitä, löytyykö markkinoilta kysyntää omalle ammattitaidolle ja osaako kevytyrittäjä hankkia itselleen asiakkaita. Nuo asiat ovatkin yrittämisen kulmakiviä. Osaaminen ja sen osaamisen markkinointi. Kevytyrittäjyys mahdollistaa pohjan rakentamisen turvallisesti tulevaa omaa yritystoimintaa varten. Riittävän asiakaskannan hankkiminen voi ottaa aikansa, mutta kevytyrittäjänä se on täysin riskitöntä.

Mahdollisuus starttirahaan säilyy

Jos toiminta osoittautuu kannattavaksi – voi aina myöhemmin perustaa yrityksen. Kevytyrittäjällä on mahdollisuus hakea aivan normaalisti starttirahaa tukemaan varsinaisen yritystoiminnan aloittamista. Kun varmuus oman liikeidean kantavuudesta on todistettu kevytyrittäjänä on kirjanpidon ja tilinpäätöstenkin tekeminen ihan kivaa ja kannustavaa kun luvut ovat positiivisia.

Lue lisää: kymmenen faktaa kevytyrittäjyydestä »