Kevytyrittäjyys – kuin yrittämistä, mutta ilman riskejä

FLOY Kevytyrittäjyys – kuin yrittämistä, mutta ilman riskejä

Yrittämisessä on myös riskinsä

Oman yrityksen perustaminen tuo määrätynlaista vapautta omaan työn tekemiseen, mutta myös vastuita. Riippuen valitusta yritysmuodosta liittyy toimintaan myös erilaisia riskejä.
Toiminimi on suosittu yritysmuoto ja se on myös perustamiskustannuksiltaan edullisin, mutta yritysmuoto pitää sisällään merkittävän riskin, joka on ikävä kyllä toteutunut tarpeettoman monen suomalaisen yrittäjän kohdalla.

Toiminimellä työskentelevä on juridisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja. Hän on henkilökohtaisella omaisuudellaan täydessä vastuussa kaikista yritystoiminnan aiheuttamista menoista. Ja tässä yhteydessä ei ole kyse kirjanpito- tms. kuluista vaan pääasiassa veroista.

Pelkkä ahkeruus ja ammattitaito eivät takaa yritystoiminnan menestymistä

Suomalaiset ovat ahkeria ja tunnollisia työntekijöitä. Silti vuosittain monet yrittäjät epäonnistuvat yritystoiminnassaan ja ajautuvat taloudellisiin vaikeuksiin. On monia tekijöitä, jotka voivat aiheuttaa ongelmia yrittäjälle. Yllättävä sairastuminen, työtapaturma, ennustamaton muutos liiketoimintaympäristössä tai moni muu asia voi ajaa yrittäjän ahtaalle. Kun yrityksen tulot yllättäen vähenevät on edessä ansa, johon voi ajautua kuin huomaamattaan.

Yrittäjän omat tulot ja valtion rahat menevät sekaisin

Kun henkilöyrittäjän tilille tulee jatkuvasti myös yhteiseen verokassaan kuuluvia alv-maksuja, on houkutus suuri korjata niillä heikompaa jaksoa tulorahoituksessa. Usein vaan käy niin, että heikompi tulojakso venyy pidemmäksi kuin yrittäjä itse arvioi ja verovelkaantumiskierre on valmis. Suomessa on tuhansittain yrittäjiä, jotka maksavat lopun elämäänsä ulosottovelkaa verottajalle.

”Voi kun olisin aikoinaan tiennyt kevytyrittämisestä”

Kevytyrittäjyyden parhaita puolia on se, että siinä ei voi velkaantua. Kun laskutuspalvelu huolehtii kaikista lakisääteisistä maksuista ei kevytyrittäjälle yksinkertaisesti muodostu mahdollisuutta kerätä verovelkaa. Rahaa tulee tehdystä työstä ilman mitään riskejä. Kevytyrittäjän ei myöskään tarvitse huolehtia kirjanpidosta tai muista yritysvastuista. Kevytyrittäjällä ei ole ennakkomaksuja veroina, vakuutuksina tms.

Jos kevytyrittäjä haluaa pitää taukoa tai on esimerkiksi sairauden takia työskentelemättä ei tälle ajanjaksolle myöskään muodostu mitään pakollisia maksuja. Jos kevytyrittäjä on huolehtinut riittävästä YEL maksustaan, kuuluu hän yleisestä uskomuksesta huolimatta sairastuessaan myös sosiaaliturvan piiriin. Eli kevytyrittäjyydessä on paljon hyviä puolia – vähän riskejä. Lue lisää »
Jokaisen suomalaisen kevytyrittäjäpalvelun asiakaspalvelussa kuulee varmasti aika ajoin lauseen: ”Voi kun olisin aikoinaan tiennyt kevytyrittämisestä”.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä »

FLOY laskutuspalvelu. Komissiomme on vain 4%