Kevytyrittäjyys – vaihtoehto palkkaukselle

Kevytyrittäjyys - vaihtoehto palkkaukselle

Kevytyrittäjyys – joustavuutta rekrytointiin

Yritysten menestys on lopulta aina kiinni osaavasta henkilökunnasta. Henkilökunnan tarve saattaa vaihdella nopeastikin. On myös paljon toimialoja, joissa tulos tehdään kausiluontoisesti ja yrityksen henkilökunta saattaa moninkertaistua tärkeimmän sesongin ajaksi. Perinteinen työsuhde on saanut rinnalleen uuden vaihtoehdon työn ja tekijöiden yhteensaattamiseksi. Kevytyrittäjyys on tuonut uudenlaista joustoa työmarkkinoille. Kevytyrittäjyys on vaihtoehto palkkaukselle.

Miten käytännössä?

Toimeksiantaja ja työntekijä sopivat tehtävästä, sen kestosta ja palkkauksesta. Kevytyrittäjänä työn suorittaja laskuttaa palkkionsa laskutuspalvelun kautta, joka hoitaa kevytyrittäjän puolesta tilaajavastuulain mukaiset verot ja maksut valtiolle. Kevytyrittäjä ei tarvitse omaa yritystä, eikä hänen tarvitse huolehtia veroista, kirjanpidosta tai vakuutuksista. Laskutuspalvelu hoitaa nämä lakisääteiset velvoitteet palkkiota vastaan. Lue lisää »

Vastaavasti työn toimeksiantajan ei tarvitse huolehtia verokorteista tai tuntikirjanpidosta. Toimeksiantaja saa laskun hyväksytysti suoritetusta työstä ja siinä kaikki. Kevytyrittäjän työllistäminen ei helppoa, eikä normaaleja työnantajan sivukuluja ei synny. Tehtävän laskutusperusteena voi esimerkiksi olla tuntihinta, urakkahinta, myyntiprovisio, vuokratuolipalkkio jne.
Kevytyrittäjyys mahdollistaa nopean ja vaivattoman tavan palkata tekijä työlle vaikka lyhyeksikin aikaa. Lue lisää »

FLOY - Kevytyrittäjäpalvelu. Laskuta ilman omaa yritystä